Beğendili kebap



Yemeğin adı : Beğendili kebap

Malzemeler: (6 kişilik)

  • 750 gram kuşbaşı kuzu eti
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 adet soğan
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 2 adet domates
  • 3 su bardağı su
  • tuz

beğendi için:
  • 6 adet patlıcan
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • 5 kahve fincanı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı:
Patlıcanları birkaç yerinden delip közleyin. Kabuklarını soyup limonlu suda bekletin. Margarini bir tencerede eritin. Unu ilave edip hafifçe kavurun. Sütü ekleyip topaklanmaması için çırpma teliyle karıştırın. Patlıcanları suyun içinden çıkartarak sıkın ve doğrayın. Tenceredeki sosun içine ekleyip karıştırın. Tuz ve kaşar peyniri ekleyip 1-2 dakika sonra ocaktan indirin. Bu arada eti pişirmek üzere tereyağını bir tencerede eritin. Eti ilave edip suyunu çekene kadar kavurun. Salça, un, yemeklik doğranmış soğan ve domatesi etin üzerine ilave edip karıştırın. Su ve tuzunu ayarlayıp pişmeye bırakın. Servis tabağına beğendiyi yayın. Üzerine salçalı eti yerleştirin. İsteğe göre dereotlu pilav ile servis yapın.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder