Tavuklu gül böreği



Yemeğin adı : Tavuklu gül böreği

Malzemeler: (4 kişilik)

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 adet yufka
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • karabiber, tuz
  • üzerine: 1 çorba kaşığı tereyağı
  • sarımsaklı yoğurt
  • nane, pulbiber

Hazırlanışı:
Tavuk göğsünü haşlayıp, küçük parçalara ayırın. Tuz ve karabiber ekleyin. Yufkayı dörde bölün. Tavuk etinden alıp, yufkanın geniş kısmına koyun. Sigara böreği sarar gibi sarıp, kendi etrafında döndürerek gül böreği şeklinde kıvırın. Diğer yufka parçalarına da aynı işlemi uygulayın. Isıya dayanıklı bir kaba koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerine sıcak tavuk suyu gezdirip yaklaşık 10 dakika daha pişirin. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin. Eritilmiş tereyağında nane ve pulbiberi yakıp, üzerine gezdirerek servis yapın.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder