Harnup şerbeti



Yemeğin adı : Harnup şerbeti

Malzemeler: (6 Kişilik)

  • 1 kg Harnup (keçiboynuzu)
  • 4 litre su
  • 1 su bardağı pekmez

Hazırlanışı:
Keçiboynuzunu temizleyip havanda iyice ezin. Geniş bir tencereye alıp suyu ilave edin ve iyice karıştırıp kaynatın. Ateşten alıp soğumaya bırakın ve süzün. Süzdüğünüz suya pekmez ekleyip tatlandırın. Şerbeti 1 gün dinlendirdikten sonra üzerindeki duru suyu alın ve şişelere doldurup muhafaza edin. Sahur zamanı bardaklara paylaştırıp servis yapın.
Afiyet olsun.

Kaynak: Lezzet

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder