Yemeğin adı : Tavuk etli köy çorbası
Malzemeler: (6 kişilik)
- 2 litre tavuk suyu
- 200 gram kuşbaşı tavuk eti
- 1/3 çay bardağı bulgur
- birer adet soğan, havuç ve kabak
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- tuz
- terbiyesi için: 1 adet yumurtanın sarısı
- 1 tatlı kaşığı un
- 2 çorba kaşığı yoğurt
- 1 su bardağı su
Hazırlanışı:
Havuç, soğan ve kabağı soyup, jülyen doğrayın. Derin bir tencereye tereyağını ve zeytinyağını alıp kızdırın. Tavuk etini ilave edin. Soteleyerek pembeleştirin. Jülyen doğranmış sebzeleri tencereye alın. 1-2 dakika soteleme işlemine devam edin. 1 çorba kaşığı biber salçası, pulbiber ve bulguru ekleyip karıştırın. Tavuk suyunu ilave edin. 25-30 dakika kaynatın. Terbiye için yumurta sarısı, un ve 2 çorba kaşığı yoğurdu bir kap içinde çırpma teli ile çırpın. Suyu ekleyip tekrar çırpın ve süzün. Hazırlanan terbiyeyi tencereye ekleyin. 2-3 dakika özleşene kadar kaynatıp servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder