Tavuk etli köy çorbası



Yemeğin adı : Tavuk etli köy çorbası

Malzemeler: (6 kişilik)

  • 2 litre tavuk suyu
  • 200 gram kuşbaşı tavuk eti
  • 1/3 çay bardağı bulgur
  • birer adet soğan, havuç ve kabak
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • tuz
  • terbiyesi için: 1 adet yumurtanın sarısı
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı su

Hazırlanışı:
Havuç, soğan ve kabağı soyup, jülyen doğrayın. Derin bir tencereye tereyağını ve zeytinyağını alıp kızdırın. Tavuk etini ilave edin. Soteleyerek pembeleştirin. Jülyen doğranmış sebzeleri tencereye alın. 1-2 dakika soteleme işlemine devam edin. 1 çorba kaşığı biber salçası, pulbiber ve bulguru ekleyip karıştırın. Tavuk suyunu ilave edin. 25-30 dakika kaynatın. Terbiye için yumurta sarısı, un ve 2 çorba kaşığı yoğurdu bir kap içinde çırpma teli ile çırpın. Suyu ekleyip tekrar çırpın ve süzün. Hazırlanan terbiyeyi tencereye ekleyin. 2-3 dakika özleşene kadar kaynatıp servis yapın.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder