Yemeğin adı : Kuruyemişli pilav
Malzemeler: (6-8 kişilik)
- 3 çorba kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı pirinç
- 8 adet kayısı
- 200 gram çiğ badem
- 1 çay bardağı kuruüzüm
- yarımşar çay bardağı antepfıstığı ve dolmalık fıstık
- 1 çorba kaşığı kuşüzümü
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tarçın
- tuz
Hazırlanışı:
Tereyağını tencerede eritip, iyice yıkanmış pirinci ekleyin. 10 dakika kavurun. Tuzunu ekleyin ve üzerine 1-2 parmak geçecek kadar sıcak su ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte 10 dakika pişmeye bırakın. Yapışmaz yüzeyli bir tavada antepfıstığı, dolmalık fıstık ve kabuğu soyulmuş çiğ bademleri 2-3 dakika kavurun. Kayısıları küp doğrayıp tavaya ilave edin. Zeytinyağı ve tarçın ilave edip, kuşüzümü ve kuruüzümü de ekledikten sonra pilavın üzerine bu karışımı dökün. Karıştırıp, kısık ateşte 10 dakika pilavı pişirin. Dilerseniz ince kıyılmış dereotu ilave ile birlikte servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder