Fıstıklı yaz muhallebisi



Yemeğin adı : Fıstıklı yaz muhallebisi

Malzemeler: (3 kişilik)

  • 500 gram su
  • 500 gram süt
  • 50 gram gül suyu
  • 250 gram şeker
  • 100 gram nişasta
  • az miktarda damla sakızı
  • 50 gram taze fıstık
  • vişne sos için: 500 gr. vişne suyu
  • 125 gram şeker
  • 250 gram vişne
  • 25 gram mısır nişastası

Hazırlanışı:
Su, süt, şeker, damla sakızı ve gül suyunu ocağa koyaun ve kaynatın. Nişastayı suyla yumuşatıp, kaynayan malzemeye ekleyip tekrar kaynatıp 1 cm. kalınlığında olacak şekilde bir tepsiye dökün ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra yuvarlak formayla kesip toz fıstığa bulayın. Vişne sos için, vişne suyu ve şekeri kaynatın. Nişastayı suyla yumuşatıp kaynayan malzemeye ekleyip tekrar kaynatıp koyultup. Vişneleri ilave edip soğumaya bırakın. Servis için, önce fıstığa buladığınız muhallebiyi bardağın en altına koyun, üzerine vişne sosunu, sonra tekrar muhallebi ve en üste de tekrar vişne sosunu koyarak servis edin.

video:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder