Erik soslu lokma



Yemeğin adı : Erik soslu lokma

Malzemeler: (6 kişilik)

  • Bir kibrit kutusu büyüklüğünde yaş maya
  • 1 su bardağı ılık süt ve su karışımı
  • 1 adet yumurta
  • altı buçuk çorba kaşığı margarin
  • 1 çorba kaşığı tozşeker
  • aldığı kadar un, tuz
  • kızartmak için: sıvıyağ
  • erik sosu için: 500 gram mürdüm eriği
  • 1 su bardağı su
  • 2 su bardağı tozşeker
  • 1 çay kaşığı vanilya

Hazırlanışı:
Mayayı ılık süt ve su karışımında eritin. Yumurta, eritilmiş margarin, tozşeker, tuz ve alabildiği kadar un ekleyip, boza kıvamında hamur elde edin. Sıcak bir ortamda 2 saat, hamur iki misli kabarana dek dinlendirin. Sıvıyağı kızdırın. Hamuru, baş ve işaret parmağınızın arasında sıkarak sıvıyağda kızartın. Süzgece alın. Çekirdekleri çıkarılmış erikleri 1 su bardağı suyla 15 dakika pişirin. Süzüp, robottan geçirin. Tencereye alıp, üzerine tozşeker ekleyip, 10 dakika kaynatın. Vanilya ilave edip karıştırın. Lokmaları servis tabağına alın. Üzerine erikli sos gezdirip, servis yapın.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder