Yemeğin adı : Erik soslu lokma
Malzemeler: (6 kişilik)
- Bir kibrit kutusu büyüklüğünde yaş maya
- 1 su bardağı ılık süt ve su karışımı
- 1 adet yumurta
- altı buçuk çorba kaşığı margarin
- 1 çorba kaşığı tozşeker
- aldığı kadar un, tuz
- kızartmak için: sıvıyağ
- erik sosu için: 500 gram mürdüm eriği
- 1 su bardağı su
- 2 su bardağı tozşeker
- 1 çay kaşığı vanilya
Hazırlanışı:
Mayayı ılık süt ve su karışımında eritin. Yumurta, eritilmiş margarin, tozşeker, tuz ve alabildiği kadar un ekleyip, boza kıvamında hamur elde edin. Sıcak bir ortamda 2 saat, hamur iki misli kabarana dek dinlendirin. Sıvıyağı kızdırın. Hamuru, baş ve işaret parmağınızın arasında sıkarak sıvıyağda kızartın. Süzgece alın. Çekirdekleri çıkarılmış erikleri 1 su bardağı suyla 15 dakika pişirin. Süzüp, robottan geçirin. Tencereye alıp, üzerine tozşeker ekleyip, 10 dakika kaynatın. Vanilya ilave edip karıştırın. Lokmaları servis tabağına alın. Üzerine erikli sos gezdirip, servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder