Yemeğin adı : Peynirli börek
Malzemeler: (25-30 adet)
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 125 gram eritilmiş margarin
- 1 paket kabartma tozu
- üç buçuk su bardağı un
- içi için: 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
- üzerine: çörekotu
Hazırlanışı:
Yumurtanın akını ve sarısını ayırın. Derin bir kasede yoğurt, eritilmiş margarin ve yumurta akını karıştırın. Üzerine elenmiş kabartma tozu ve unu ekleyip, ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Her parçayı, unlanmış zeminde merdane ile çok ince olmayacak şekilde açın. Daha sonra 9x9 cm’lik kare parçalar halinde kesin. Ortalarına rendelenmiş beyaz peynir koyun ve iki ucu üst üste gelecek şekilde kapatın. Hazırladığınız börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizip, üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri hafifçe pembeleşinceye kadar pişirin. Ilıdıktan sonra servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder