Yemeğin adı : Nohutlu dövme pilavı
Malzemeler: (4 kişilik)
- 1 su bardağı aşurelik buğday
- yarım çay bardağı nohut
- 3 su bardağı su
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ
- 1 tutam tuz
Hazırlanışı:
Nohutu bir gece öncesinden ıslatın. Ertesi gün suyunu süzün ve 3 su bardağı su ile kaynatın. Nohutlar hafif yumuşayınca yıkanmış ve ayıklanmış buğday ile tuz ilave edin. Tencerenin kapağını yarım kapalı bir şekilde orta ateşte pişmeye bırakın. Nohut ve buğday yumuşayınca ocağın altını kapatın. Diğer tarafta bir tavada tereyağı ve sıvıyağı eritin ve pilavın üzerine gezdirin. Tencerenin kapağına bir kağıt havlu kapatın ve 10 dakika dinlenmeye bırakın. Pilavı karıştırıp, sıcak olarak servis yapın.
Sofra Dergisi Eylül 2007 sayısından alınmıştır.
0 yorum:
Yorum Gönder