Yemeğin adı : Üzümlü vişne komposto
Malzemeler: (4 kişilik)
- yarım kg vişne
- 4 çorba kaşığı kuru üzün
- 4 su bardağı su
- 2 çorba kaşığı toz şeker
- 1-2 damla limon suyu
Hazırlanışı:
Üzümü iyice yıkayın ve tencereye alın. Su ilave edip, pişmeye bırakın. Diğer tarafta vişneleri ayıklayın ve yıkayın. Kuru üzüm yumuşadıktan sonra vişneyi ekleyin ve kaynatmaya devam edin. 10 dakika kaynattıktan sonra toz şekeri ilave edip, 5 dakika daha kaynatın. 1-2 damla limon suyu sıkıp ocağın altını kapatın ve soğumaya bırakın.
Sofra Dergisi Eylül 2007 sayısından alınmıştır.
0 yorum:
Yorum Gönder