Adana Kebap - (Adana yemekleri)



Yemeğin adı : Adana Kebap-Adana

Malzemeler:

  • 200 gr kuzu eti
  • 200 gr yağsız sığır eti
  • 2 adet soğan
  • pulbiber
  • karabiber
  • sumak
  • sivribiber
  • domates
  • tuz

Hazırlanışı:
İlk önce kuzu ve sığır eti tahtaya yerleştirilir, üzerine tuz, karabiber ve pul biber serpilir ve zırh yardımıyla kıyma haline getirilir. Eğer bunu evde yapmak mümkün değilse kapasta da çektirebilirsiniz. Hazırlanan kıyma el yardımıyla şişe takılır. Mangalda pişirilir. Et pişerken domates, biber şişe takılır ve aynı şekilde ızgarada pişirilir. Şoğan piyaz şeklinde doğranır ve sumak ilave edilerek iyice karıştırılır. Piyaz soğan ve parçalara bölünen tırnak pide bakır kayık tabağa yerleştirilir. Pişen kebap ve közlenmiş biber domatesler şişten çıkarılarak pidenin üzerine konulur. Üzerine kızdırılmış tereyağı dökülür.

video:


Afiyet olsun..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder