Sebzeli ve makarnalı somon ızgara



Yemeğin adı : Sebzeli ve makarnalı somon ızgara

Malzemeler:

  • 120 gr somon balığı
  • 15 gr kabak
  • 15 gr havuç
  • 10 gr pancar kurusu
  • 10 gr krema
  • 3’er gr tuz, balık baharatı, safran, soya sos

Hazırlanışı:
İlk olarak somon soya sos ile marine edilerek tavada iki tarafı da iyice kızartılır. 5 dk 160 derecede fırına konulur. Karışık doğranmış sebzeler soya sos ile sotelenir ve makarna ilave edilir. Makarna ile sebzeler soteledikten sonra tabağın ortasına konulur, kızarmış somon makarnanın üzerine ilave edilir. Tabağa dekor için pırasayla sarılmış buket sebzeler somonun üstüne yerleştirilir. Safran sos da ilave edildikten sonra servise sunulur. Yaz aylarında hafif beslenmek için güzel ve basit bir yemektir.

video:


Afiyet olsun..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder