Yuvalama Çorbası



Yemeğin adı : Yuvalama Çorbası

Malzemeler:

  • Yuvarlama
  • Yağısız dana eti
  • Pirinç unu
  • Nohut
  • Haşlanmış kuzu eti
  • Yoğurt ve nane terbiyesi

Yuvarlamanın yapılışı:
Pirinç unu ve yağsız dana kıyma, karabiber ve tuz iyice karıştırılıp yoğurulur ve misket şeklinde yuvarlanır. Yuvarlamalar haşlanır.

Terbiyenin yapılışı:
Un hafif yağda kavrulur, nane ilave edilir. Biraz kavrulduktan sonra sulandırılmış yoğurt dökülüp, 15-20 dakika kaynatılır.

Yoğurtlu nane terbiyesinini içine haşlanmış yuvalamalar, nohut ve kuzu eti ilave edilir. 15 dakika kaynatılır.

video:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder