Yemeğin adı : Tavuk köftesi
Her porsiyonda 403 Kkal
Malzemeler: (4 kişilik)
- 500 gram tavuk kıyması
- 4 dilim bayat ekmek
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Tavuk kıymasının içine ıslatılmış bayat ekmek içi, yumurta, 1 yemek kaşığı sıvıyağ, tuz, karabiber konarak iyice yoğrulur. Izgara yağlanıp kızdırılır. Yuvarlak köfte haline getirilmiş ve kalan sıvıyağa batırılmış köfteler dizilerek iki tarafı kızarıncaya kadar pişirilir. Sıcak servis yapılır.
Kaynak: Şeker Hastaları İçin Yemek Kitabı, Dr. Gülseren Ünsün, İnkılap Kitabevi, 2003 İstanbul
0 yorum:
Yorum Gönder