Tavuk köftesi



Yemeğin adı : Tavuk köftesi

Her porsiyonda 403 Kkal

Malzemeler: (4 kişilik)

  • 500 gram tavuk kıyması
  • 4 dilim bayat ekmek
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • tuz, karabiber

Hazırlanışı:
Tavuk kıymasının içine ıslatılmış bayat ekmek içi, yumurta, 1 yemek kaşığı sıvıyağ, tuz, karabiber konarak iyice yoğrulur. Izgara yağlanıp kızdırılır. Yuvarlak köfte haline getirilmiş ve kalan sıvıyağa batırılmış köfteler dizilerek iki tarafı kızarıncaya kadar pişirilir. Sıcak servis yapılır.

Kaynak: Şeker Hastaları İçin Yemek Kitabı, Dr. Gülseren Ünsün, İnkılap Kitabevi, 2003 İstanbul

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder