Dönerli Beyti Kebap



Yemeğin adı : Dönerli Beyti Kebap

Malzemeler:

  • 60 gr süzme yoğurt
  • 63 gr çeri domates
  • 55 gr sivri biber
  • 40 gr kuzu kıyma
  • 45 gr dana kıyma
  • 43 gr hazır döner
  • 31 gr gömlek yağı
  • 28 gr yufka
  • 80 gr bulgur pilavı
  • 80 gr domates
  • 50 gr salatalık
  • 17 gr sivri biber
  • 2 gr nane
  • 10 gr göbek marul
  • 40 gr blok tere yağı
  • 4 gr tuz
  • 2 gr toz kara biber
  • 50 gr pilavlık bulgur
  • 20 gr taze yufka

Hazırlanışı: Kuzu gömlek yağı sinirleri alınır ve dövülür. İçine kuzu ve dana kıymasından köfte yapılır, daha sonra kuzu iç yağına konur ve hazır döner dizilir ve sıkıca rulo yapılır eşit parçalara bölünür, domates ve biberle şişe takılır, ızgarada pişirilir, daha önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirilir. Yanında servis edilecek yufkalı bulgur da 10 dakika fırında üzerinin kızartılması için bekletilir. Süzme yoğurt ile sunulur.

video:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder