Yağda peynirli yumurta




Yemeğin adı : Yağda peynirli yumurta

Her porsiyonda 201 Kkal

Malzemeler: (4 kişilik)

  • 4 yumurta
  • 100 gram kaşarpeyniri rendesi
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • tuz, kırmızı pulbiber, karabiber

Hazırlanışı:
Bir tavaya tereyağı konup kızdırılır. Yumurtalar bozulmayacak şekilde yan yana kırılır, üzerine sırayla tuz, karabiber, kaşarpeyniri rendesi ve pul biber serpilir. Üstü kapatılıp peynir eriyinceye kadar kısık ateşte pişirilir. Sıcak servis yapılır.

Kaynak: Şeker Hastaları İçin Yemek Kitabı, Dr. Gülseren Ünsün, İnkılap Kitabevi, 2003 İstanbul

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder