Yemeğin adı : Kağıtta Sakızlı Levrek Buğulama
Malzemeler:
- 1 adet derisi alınmış levrek fileto
- 2 adet ince doğranmış domates
- yarım limon (soyulup slays kesilmiş)
- 2 adet ince doğranmış biber
- 1 adet defne yaprağı
- 6 adet mantar(ikiye veya dörde kesilmiş)
- 2 diş sarımsak
- 1damla çam sakızı
- krema
- maydanoz
- tereyağ
- tuz ve karabiber
Hazırlanışı:
Tereyağında sarımsak, mantar, biber sote edilir. Domatesle birlikte defne yaprağı, çam sakızı, tuz karabiber katılıp, biraz su veya domates suyu ilave edilerek beş dakika daha pişirilir son olarak krema katılır.
40*40 olarak kesip ıslattığımız yağlı kağıda çukur bir tabak üzerine alarak tuzlayıp biberlediğimiz levrek filetolarını ortaya koyup üzerine hazırladığımız sosu ve dilimlenmiş domates, limon, maydanoz dallarını koyup kağıdı mutfak ipiyle bohça şeklinde bağlıyoruz.
170 derece’de 20 dakika fırında pişirip servise sunuyoruz.
video:
0 yorum:
Yorum Gönder