Levrek tajen



Yemeğin adı : Levrek tajen

Malzemeler: (2 kişilik)

  • ¼ fincan zeytinyağı
  • ¼ fincan kıyılmış taze ya da toz zencefil
  • ½ kıyılmış büyük diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı kıyılmış taze kişniş
  • ½ çay kaşığı Fas safranı ya da 1/8 çay kaşığı safran parçaları
  • 2 adet beyaz balık fileto (Levrek olabilir)
  • 1 adet ince doğranmış konserve limon
  • 12 adet yeşil zeytin
  • tuz, karabiber
  • balık suyu
  • garnitür için: kiraz domates
  • kızarmış sarımsak dilimleri
  • Fas usülü konserve limon için: 12 – 15 adet limon
  • ½ fincan keşar tuzu

Hazırlanışı:
Tavayı kızdırın ve zeytinyağını koyun. Daha sonra soğanı, sarımsağı, toz zencefili, safranı ekleyerek 2 dakika soteleyin. Sonra balık suyunu ekleyin, kaynayınca balığı ekleyin ve kaynatmaya devam edin. Kişnişi ekleyin. Balık pişerken kiraz domates ve kızarmış sarımsak dilimlerini garniture olarak ekleyip servis yapın.

Konserve limonların yapılışı:
Limonlardan 7 tanesini uzunlamasına dörtte bir kısmına gelinceye kadar kesin, bitim noktasını kesmeden bırakın. Bunları ince de dilimleyebilirsiniz. Parmağınızı kullanarak tuzu limonların içine doldurabildiğiniz kadar koyun ve limonların ağzını kapatın. Ağız kısmı aşağı gelecek biçimde, geniş steril edilmiş kavanozlara tam dolmayacak şekilde yerleştirin. En az 4 limonu kavanoza sıkıştırın. 1 hafta boyunca yarı kapalı olarak bekletin ve her gün kavanozu sallayın. Limonların kabukları batana kadar kavanozda bekletin. Daha sonra biraz daha tuzlanmış limon, limon suyu ve dilerseniz zeytinyağı ekleyin.

Aşçının notu:
Birçok Fas yemeği marine edilmiş konserve limon, kişniş ve sarımsak ile hazırlanır. Bu yemeğimizde değişiklik yaratmak için ayrıca safran ve zerdeçal ( hint safranı) kullandık.

video:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder