Yemeğin adı : Üzüm salatası
Her porsiyon 70 kkal
Malzemeler: (4 kişilik)
- 2 büyük, yumuşak greyfurt
- 100 gram çekirdeksiz üzüm
- 2 kivi
- 4 yaprak taze nane
- sıvı tatlandırıcı
Hazırlanışı:
Küçük üzümler bırakılıp büyükleri ikiye bölünür. Greyfurtların kabukları soyulup dilimlenir. Keskin bir bıçakla dilimin ortasından zarı kesilip soyulur. Tamamen soyulmuş greyfurt dilimleri çukur bir kaseye konur ki, suları toplansın. Kivilerin kabukları bir bıçakla soyulup enlemesine dilimler yapılır. Dört çukur kaseye bu meyveler isteğe göre karıştırılarak yerleştirilir. İsteniyorsa biraz sıvı tatlandırıcı serpilir. Nane yaprakları ile süslenip servis yapılır.
Kaynak: Şeker Hastaları İçin Yemek Kitabı, Dr. Gülseren Ünsün, İnkılap Kitabevi, 2003 İstanbul
0 yorum:
Yorum Gönder