Yemeğin adı : Fırında sebzeli tavuk
Her porsiyonda 601 Kkal
Malzemeler: (4 kişilik)
- 4 tavuk budu (her biri 200 gram)
- 2 orta boy soğan
- 4 orta boy patates
- 4 domates
- tuz, karabiber, kırmızı biber
- 1 su bardağı beyaz şarap
- 200 gram dil peyniri
Hazırlanışı:
Patatesler dilimlenip ısıya dayanıklı bir kaba döşenir. Tavuk butları, tuz, karabiber ve kırmızı biber karışımı ile ovularak patateslerin üzerine yerleştirilir. Sekize bölünmüş soğanlar aralara konarak hepsinin üzerine rendelenmiş domates dökülür. Tuz ve karabiber serpilir. Şarap dökülerek 200 derecede ısıtılmış fırında yumuşayıncaya kadar pişirilir. Tavukların üzeri dil peyniri dilimleri ile örtülerek tekrar fırına konur, üzeri kızarıncaya kadar pişirmeye devam edilir. Sıcak servis yapılır.
Not: Şarap koymak istemiyorsanız su koyabilirsiniz. O zaman şarabın kalori değerini düşünmelisiniz.
Kaynak: Şeker Hastaları İçin Yemek Kitabı, Dr. Gülseren Ünsün, İnkılap Kitabevi, 2003 İstanbul
0 yorum:
Yorum Gönder