Güllaç



Yemeğin adı : Güllaç

Malzemeler: (5 kişilik)

  • 1 kg süt
  • 125 gr şeker
  • yarım çay bardağı gül suyu
  • 1 paket hazır güllaç
  • 250 gr kavrulmuş ceviz
  • dekor için: toz fıstık, çilek veya nar taneleri

Hazırlanışı:
Süt ile şeker kaynatılarak gül suyu ilave edilir. Güllaç yaprakları kaynatılmış süte batırılıp tepsiye dizilir. Dizilen güllaçların üzerine yarım kepçe süt dökülür. Tepsinin yarısına kadar bu işlem tekrarlanır. Yarısına gelindiğinde güllaçların üzerine ceviz serpilir. Güllaç yaprakları aynı şekilde dizilir. Son olarak birkaç kepçe daha süt dökülerek buzdolabına soğumaya bırakılır. İsteğe göre toz fıstık, çilek veya nar taneleri ile süslenir.

NOT: Ramazanda doğru beslenmek için yemeklerden sonra güllaç gibi hafif tatlıları tercih edin.

video:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder