Yemeğin adı : Sebze ezme çorbası
Malzemeler: (6 kişilik)
- 1 adet kabak
- 1 adet havuç
- 1 adet orta boy soğan
- 3 adet kültür mantarı
- 50 gram brokoli
- 50 gram taze fasulye
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet sarı biber
- 1 adet dolmalık biber
- 1 diş sarımsak
- yeterince tuz
- az karabiber
- isteğe bağlı az krema
- çorbayı bağlamak için: 150 gram un
- 50 gram sıvıyağ
Hazırlanışı:
Sebzeleri yıkayıp ayıkladıktan sonra kuşbaşı büyüklüğünde doğrayın. Küçük bir tencereye az sıvıyağ az tereyağı ilave edip, soğan ve sarımsağı kavurun ve un hariç diğer malzemeleri sırasıyla hafif kavurup sıcak su ekleyip kaynatın. 10-15 dakika kaynattıktan sonra haşlanan sebzeleri blender veya mikser yardımıyla iyice çektirin. Başka bir tencerede tereyağı ve sıvıyağ ile unu iyice kavurun. Kavrulan una soğuk su ekleyip, blenderde çektiğiniz sebzeleri ilave edin. Koyuluğunu ayarladıktan sonra 10-15 dakika kadar kaynatın. Tuz ve karabiberi ilave ettikten sonra dilerseniz krema ekleyerek servise sunun.
Aşçının notu: Unun iyice kavrulması gerekir. Ve pütür pütür olmaması için soğuk su eklemek gerekir.
video:
0 yorum:
Yorum Gönder