Kaşarpeynirli omlet



Yemeğin adı : Kaşarpeynirli omlet

Her porsiyonda 452 Kkal

Malzemeler: (4 kişilik)

  • 8 yumurta
  • 200 gram kaşarpeyniri rendesi
  • 4 çay kaşığı tereyağı
  • tuz
  • karabiber
  • 1 yemek kaşığı maydanoz

Hazırlanışı:
Yumurtalar bir kaseye kırılıp tuz ve karabiber eklenerek çırpılır. Tavaya her seferinde 1 çay kaşığı tereyağı konarak kızdırılır ve yumurta karışımı dörde bölünerek tavaya bir kepçe ile dökülür ve tavanın ağzı kapatılarak omlet pişirilir. Pişen omletin içine kaşarpeyniri rendesinin ¼’i konarak omlet ile yandan peynirin üzerine bohça gibi kapanır ve servis tabağına alınır. Diğerleri de aynı şekilde pişirilip servis tabağına konarak üzerlerine maydanoz serpilir. Sıcak servis yapılır.

Kaynak: Şeker Hastaları İçin Yemek Kitabı, Dr. Gülseren Ünsün, İnkılap Kitabevi, 2003 İstanbul

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder