Yemeğin adı : Kaşarpeynirli omlet
Her porsiyonda 452 Kkal
Malzemeler: (4 kişilik)
- 8 yumurta
- 200 gram kaşarpeyniri rendesi
- 4 çay kaşığı tereyağı
- tuz
- karabiber
- 1 yemek kaşığı maydanoz
Hazırlanışı:
Yumurtalar bir kaseye kırılıp tuz ve karabiber eklenerek çırpılır. Tavaya her seferinde 1 çay kaşığı tereyağı konarak kızdırılır ve yumurta karışımı dörde bölünerek tavaya bir kepçe ile dökülür ve tavanın ağzı kapatılarak omlet pişirilir. Pişen omletin içine kaşarpeyniri rendesinin ¼’i konarak omlet ile yandan peynirin üzerine bohça gibi kapanır ve servis tabağına alınır. Diğerleri de aynı şekilde pişirilip servis tabağına konarak üzerlerine maydanoz serpilir. Sıcak servis yapılır.
Kaynak: Şeker Hastaları İçin Yemek Kitabı, Dr. Gülseren Ünsün, İnkılap Kitabevi, 2003 İstanbul
0 yorum:
Yorum Gönder