Yemeğin adı : Hurmalı tel kadayıf
Malzemeler: (8-10 kişilik)
- yarım kg tel kadayıf
- 3 çorba kaşığı oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı
- 10 adet hurma
Serbeti için:
- 1 su bardağı esmerşeker
- 1 su bardağı su
- yarım limonun suyu
Hazırlanışı:
Şerbeti için, esmer şeker ve suyu bir tencereye koyun. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip 1 dakika sonra ocaktan alın. Kenarda soğutun. Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp, iri doğrayın. Kadayıfı bir kaba alıp avucunuzda ufalayın. Tereyağını ekleyip kadayıfla birlikte ovun. Bir kahve fincanının içine birkaç tutam kadayıf koyup üzerine bastıran. Daha sonra ortasına bir iki parça hurma yerleştirin. Yeniden kadayıf koyup elinizle bastırın. Yağlanmış bir fırın tepsisine fincanı ters çevirerek çıkarın. Kalan tüm kadayıfı aynı şekilde hazırlayıp tepsiye sık sık yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Fırından alıp üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Kadayıf şerbeti çekince servis yapın.
Aşçının notu: Kadayıfı fincana yerleştirirken elinizle üzerine bastırın ve gevşek kalmamasına dikkat edin. Tatlının içine hurmayla birlikte ceviz de koyabilirsiniz.
Sofra Dergisi Eylül 2007 sayısından alınmıştır.
0 yorum:
Yorum Gönder