Katmerya tatlısı



Yemeğin adı : Katmerya tatlısı

Malzemeler: (12-15 adet)

  • 2 su bardağı un
  • bir buçuk su bardağı ılık su
  • bir tutam tuz
  • kızartmak için: sıvıyağ
  • şurubu için: bir buçuk su bardağı su
  • 2 su bardağı tozşeker
  • yarım limonun suyu
  • süslemek için: susam
  • yanına: küçük bir kase yeşil zeytin reçeli

Hazırlanışı:
Öncelikle tozşeker ve suyu bir tencerede kaynamaya bırakın. Kıvama geldikten sonra içine limon suyunu ilave edin. 2-3 dakika daha kaynattıktan sonra soğuması için tencereyi bir kenara alın. Hamur için un, su ve tuzu sert bir kıvama gelene kadar yoğurun. Bir merdane ile hamuru açıp, enlemesine 2 parmak kalınlığında şeritler kesin. Şeritlerin her birini ucundan tutup kıvırarak diğer ucu ile birleştirip yapıştırın. Kızgın yağda pembe bir renk alacak şekilde arkalı önlü kızartıp soğuk şerbetin içine atın. Şerbetini çektikten sonra servis tabağına alıp, üzerine hafifçe kavurup dövdüğünüz susamı serpin. Yeşil zeytin reçeli ile birlikte servis yapın.

Aşçının notu: Katmerya tatlısını, herhangi bir reçelle de servis yapabilirsiniz.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder