Fırında sütlü patates



Yemeğin adı : Fırında sütlü patates

Hazırlama Süresi : 10 dk
Pişirme Süresi : 20 dk
4 kişilik

Malzemeler: (4 kişilik)

  • 6-7 patates (1 kg)
  • 150 gr kıyma
  • 2 soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı galeta unu
  • 1 dilim bayat ekmek içi
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 2 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
  • 3-4 dal maydanoz
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • Tuz, karabiber

Hazırlanışı:
Soğan ve sarımsakları soyup kıyın. Margarini tavada eritip soğanları pembeleştirin. Kıymayı ilave edip suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. 1 tutam tuz ve karabiber ekin. Galeta unu, ekmek içi, maydanoz, tuz ve 1 tatlı kaşığı kaşar peynirini robotta karıştırın. Patatesleri soyup ince halkalar halinde dilimleyin. Cam kalıbı yağlayın. Patates dilimlerinin yarısını aralarına kaşar peyniri serperek kalıba dizin. Üzerine kıymalı harcı yayıp malzeme bitinceye kadar sıralamayı tekrarlayın. Üst sırayı patatesle tamamlayıp galeta unlu karışımı serpin ve üzerine sütü gezdirerek dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. 10 dakika dinlendirdikten sonra sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.

Kaynak: Lezzet

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder