Sebze garnitürlü püreli köfte



Yemeğin adı : Sebze garnitürlü püreli köfte

Malzemeler: (3-4 kişilik)

  • 500 gram köftelik kıyma
  • yarım paket hazır köfte harcı
  • 1 su bardağı su
  • püre için: 3 adet patates
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • yarım tatlı kaşığı tuz
  • sebze garnitürü için: 1’er adet kabak ve havuç
  • 3-4 adet sivri biber
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
  • üzerine: ketçap

Hazırlanışı:
Kıymanın üzerine köfte harcını ve suyu ekleyip yoğurun. Diğer tarafta patatesleri haşlayıp ezin. Ezdiğiniz patatesleri bir tencereye alın. Üzerine margarin, süt ve tuz ekleyin. Karıştırarak pişirin. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizle yuvarlayın. Ortalarını parmağınızla çukurlaştırın. Köftelerin ortasındaki boşluğa patates püresini doldurun. Köfteleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Tepsiye yarım çay bardağı su ekleyip önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrol ederek pişirin. Sebze garnitürü için sebzeleri parmak kalınlığında verev dilimleyin. Yapışmaz yüzeyli tavada karıştırarak kavurun. Dilimlenmiş sarımsak, sıvıyağ ve tuz ekleyip 2-3 dakika renklerinin biraz daha dönmesi için kavurun. Püreli köfteleri servis tabağına alın. Üzerlerine ketçap sıkın. Sebze garnitürü ile servis yapın.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder