Muz marmelatlı saray revani



Yemeğin adı : Muz marmelatlı saray revani

Malzemeler: (5 kişilik)

  • 2 su bardağı un
  • 2 su bardağı tozşeker
  • 6 adet yumurta
  • yarım paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilya
  • bir buçuk su bardağı marmelat
  • iri dövülmüş ceviz ya da fındık
  • 2 adet mut
  • şerbet için: 4 su bardağı tozşeker
  • 4 su bardağı su
  • ¼ limon dilimi

Hazırlanışı:
Şerbet için tozşeker, su ve limon dilimini birlikte kaynatın. Şerbet kaynamaya başladıktan sonra 2 dakika daha kaynatın ve soğumaya bırakın. Hamur için, yumurtaları, 2 su bardağı tozşeker ile birlikte mikserle köpürene dek çırpın. Ardından 2 su bardağı elenmiş unu, vanilyayı ve yarım paket kabartma tozunu ekleyip, tekrar çırpın. Köşeli bir tepsiyi yağlayıp, üzerine biraz tozşeker serpiştirin. Hamuru, tepsiye döküp 200 derece fırında pişirin. Pişen hamuru fırından çıkarıp üzerine ince bir kat marmelat sürün ve fındık ya da ceviz serpin. Muzları yerleştirip hemen sıcakken rulo yaparak sarın. 1 cm aralıklarla kesin ve servis tabağına dizin. Önceden hazırlayıp iyice soğuttuğunuz şerbeti ruloların üzerine gezdirip, servis yapın.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder