Yemeğin adı : Hindi lazanya
Aşçı adı : Tuncay Terzioğlu
Süre : VİDEO-10:08 dk
Malzemeler: (2 kişilik)
- 200 gram hindi göğüs eti
- 100 gram kabak
- 100 gram patlıcan
- 100 gram domates
- 40 gram ince dilimlenmiş kaşar peyniri
- 1 dal taze biberiye
- 1 dal taze kekik
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı
- tuz, biber
- 10 adet kiraz domates
- sakızlı mantar sos için: 3 gram çamsakızı
- 50 gram mantar
- 15 gram arpacık soğan
- 3 gram sarımsak
- 4 çorba kaşığı krema
- 1 su bardağı tavuk ya da hindi suyu
- tuz, taze karabiber
Hazırlanışı:
Hindi göğsünü ve aynı genişlikte olacak şekilde patlıcanı, kabağı ve domatesi ince bir şekilde dilimleyin. Daha sonra kıyılmış kekik, biberiye, tuz, biber, taze çekilmiş karabiber ve zeytinyağı ile marine edip, tavada pişirin.
Bir fırın kabına biraz zeytinyağı sürüp sırasıyla hindi eti, kabak, peynir, patlıcan, domates olacak şekilde kat kat dizin ve bunu 2 kez tekrarlayın. Bir çöp şişi tam ortasına saplayın. Sakızlı mantar sos için, arpacık soğanları ve sarımsakları ince ince doğrayıp tereyağında soteleyin. Soğanlar pembeleşince ince doğradığınız mantarları ilave edip biraz daha kavurun. Mantarlar yumuşayınca kremayı, tavuk ya da hindi suyunu ve çam sakızını ilave edip birkaç dakika kaynatın. Tuz ve karabiberini ilave ederek lezzetlendirin. Hazırladığınız sosu hindi lazanyanın üzerine dökerek aliminyum folyo ile kapatın. 200ºC fıırna koyup 15 dakika pişirin. Kiraz domates ve kekikle süsleyip servis yapın.
video:
0 yorum:
Yorum Gönder