Yemeğin adı : Kestaneli kabak tatlısı
Malzemeler: (4 kişilik)
- 3-4 kg balkabağı
- 4 su bardağı tozşeker
- 350 gram kestane
- 5 su bardağı kıyılmış ceviz
- sosu için:
- 150 gram bitter çikolata
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı süt
Hazırlanışı:
Kabağı temizleyip dilimledikten sonra tozşeker ilave ederek kendi bıraktığı suyu çekene kadar pişirin. Bu arada kestaneyi de haşlayıp ayıklaşın. Pişen kabakları ezip, haşlanmış kestane ve ceviz ekleyerek karıştırın. Pasta kalıbını folyo ya da streç filmle kaplayarak püreyi içine yerleştirin. Bir gün süreyle buzdolabının alt tarafında demlendirin. Sosu hazırlamak için bitter çikolatayı benmari usulü eritin. İçine tereyağı ve sütü ilave ederek inceltin. Kalıptan çıkardığınız pastayı servis tabağına alın. Üzerine sosu gezdirip dilediğiniz şekilde süsleyin. Dilimleyerek servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder