Yoğurtlu ezogelin çorbası



Yemeğin adı : Yoğurtlu ezogelin çorbası

Hazırlama Süresi : 10 dk
Pişirme Süresi : 30 dk

Malzemeler: (4 kişilik)

  • 1 çay bardağı ince bulgur
  • 1 çay bardağı kırmızı mercimek
  • 5 su bardağı et suyu
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 30 gr margarin
  • Tuz, karabiber
  • Süsleme için:
  • 1'er çay kaşığı nane, pulbiber

Hazırlanışı:
Margarini tencerede eritip 1 kaşık suyla ezilmiş salçayı ilave edin. Bulgur, mercimek, et suyu, tuz ve karabiber ekleyin. Su kaynayınca ateşi kısın. Mercimek ve bulgurlar yumuşayıncaya kadar pişirip tencereyi ateşten alın. Yoğurtla unu bir kâsede iyice çırpıp çorbaya ekleyin ve karıştırın. Çorba kâselerine paylaştırıp üzerine nane ve pulbiber serpin. Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.

Kaynak: Lezzet

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder