Yemeğin adı : Mısır ekmeği
Malzemeler: (6-8 kişilik)
- 1 adet yumurta
- 1 çorba kaşığı tozşeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı süt
- yarım su bardağı sıvıyağ
- 4 su bardağı mısır unu
- yarım su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı sıcak su
Hazırlanışı:
Yumurta, tozşeker, tuz, süt ve sıvıyağı derin bir kaba alıp iyice çırpın. Üzerine mısır unu, un ve kabartma tozunu ekleyin. Sert bir hamur elde edene kadar karıştırın. Üzerine 1 su bardağı sıcak suyu ekleyip karıştırın. Ekmeği yağlanmış kalıba yayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 45 dakika pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder